Voorbeschouwing RIJNTOCHT CROSSTRIATHLON RENKUM 2023

23 augustus 2023 | Voorbeschouwingen

Vanaf komende zaterdag is het zover en kunnen we de komende weken weer starten bij enkele  crosstriathlons in ons eigen land! Eerst de Rijntocht Crosstriathlon, die na een eerste tryout in 2013, sinds 2014 een vaste waarde is geworden op de crosskalender. Daarnaast kan er ook gezwommen worden bij de Rijntocht over 3 uitdagende afstanden. Zodoende is er de hele dag wat te doen en heerste er altijd een gezellige sfeer.

De Rijntocht is een echte Nederlandse triathlon die ons trakteert op typisch Nederlands terrein, zoals dat in het oosten van Nederland te vinden is. Na het zwemmen in een van de grootste en voor de scheepvaart belangrijke Nederlandse rivier de Rijn, fiets je naar een bos dat typerend is voor deze omgeving. Gelegen op het zand van de Wageningse Berg en onderdeel van het landgoed Oranje Nassuas Oord. Het is een snel parcours, zowel onder natte als droge omstandigheden met een voor Nederlandse begrippen toch wel aanzienlijk aantal hoogtemeters, namelijk 60 stuks op het rondje van circa 7,2km. Technisch is het voor een ieder goed te doen.

Het lopen vindt plaats in de uiterwaarden van de Jufferswaard en de rand van de stuwwal, de Noordberg. Het rondje geeft ons grasland, bos, gravel, klinkers en (mul) zand. Let erop dat onder natte omstandigheden de rivierklei in de uiterwaarden glibberig kan zijn en dat dan wat profiel op de zolen aan te raden is.

Er zijn vele mogelijkheden om mee te doen en zo even snel bekeken staan de volgende CrossTri NL’ers op de startlijst zaterdag:

Kwart licentiehouders:
Ronny Angelier
Joost Christiaans
Wouter Dijkshoorn
Matijs Jansen
Ferdinand Oldeman
Ivar Schenk
Rens Sterk
Mark Waaijenberg

Kwart recreatief:
Wim Jans

Op de achtste of team/duo deelname zijn nog geen CrossTri NL’ers gesignaleerd.
Iedereen die meedoet heel veel plezier en succes in Joost Christiaans zijn ‘achtertuin’!

Kijk voor alle info op https://www.rijntocht.nl/
De volledige deelnemerslijst via

Met dank aan Joost Christiaans (oranje helm) voor het verhaal.

Ik ga akkoord met de Privacy Statement.

EASYSENDY.com
 

Ik ga akkoord met de Privacy Statement.

EASYSENDY.com