Voorbeschouwing XTERRA België 2024

5 juni 2024 | NIeuws, Voorbeschouwingen

LAATSTE NIEUWS:

XTERRA Belgie wordt Duathlon! Lees hier het bericht.

 

Dieske en Lucas als kopvrouw en kopman naar de Citadel in Namen.

Zaterdag 8 juni aanstaande is XTERRA Belgium in Namen of Namur zoals de hoofdstad van Wallonië door de franstaligen wordt uitgesproken. Het is de XTERRA wedstrijd waar traditiegetrouw veel Nederlandse deelnemers naar toe reizen om te genieten van de uitdagende crossomstandigheden op en om de Citadel. Deze burcht, een van de grootste van Europa, torent 100 meter uit boven de stad en is tevens de eerste klim tijdens het mountainbiken waar de deelnemers mee te maken krijgen na het zwemonderdeel in de Maas. Het  fietsparcours gaat daaarna de groene heuvels in ten zuiden van de Citadel waar de deelnemers van de lange afstand (1,5-35-10) ruim 1100 hoogtemeters voor de kiezen krijgen. De trappen op de Citadel waarover de deelnemers afdalen na elke ronde van ca.15 km. zijn obstakels die kenmerkend voor dit pittige mountainbikeparcours en waar menig atleet voorafgaand aan de race wakker van ligt.
Het looponderdeel met een trail van ca 5 km. slingert door de natuur op en om de burcht waarbij de deelnemers in elke ronde ca. 125 hoogtemeters moeten overwinnen.
De  organisatie zorgt altijd voor een prachtige entourage wat de sfeer bij de finish uniek maakt. En natuurlijk is het genieten na afloop bij de afterparty omdat België misschien wel de beste feestsfeer in het XTERRA Circuit kent.

Bijna 100 Nederlanders waarvan 22 leden van Team CrossTriNL staan op de startlijst voor komende zaterdag op de verschillende onderdelen. Er starten dit jaar 7 Nederlandse atleten bij de Elite categorie met Dieske Kruisselbrink bij de vrouwen en Lucas Goené bij de mannen als respectievelijk kopvrouw en kopman van het team.
Hoe kijken de beide atleten vooruit naar komende zaterdag?

Dieske Kruisselbrink:
“Ik kijk er zeker naar uit om komend weekend weer XTERRA België te racen. Ik vond het zwaardere parcours en de sfeer rondom de Citadel in Namen vorig jaar erg tof en heb toen ook erg van het grote CrossTriNL gezelschap genoten.
Na twee mooie XTERRA’s in Zuid-Afrika en Oman begin dit jaar heb ik de afgelopen tijd meerdere gravelraces en langere wegtriathlons gedaan en ben ik vooral lekker aan het trainen. De mountainbike heeft zondag bij de Tri-Xperience Montferland al warm gedraaid dus ook die is klaar voor de trails. Graag tot daar!”

Lucas:
“Ik kijk erg uit naar België, ik heb hier in 2019 voor het eerst (en tot nu het laatste) ook meegedaan. Ik vind het een van de leukste wedstrijden in het XTERRA circuit. In 2019 deed ik nog mee aan de sprintafstand, ditmaal zal ik dus ook voor het eerst de full distance afleggen op dit parcours. Ik verwacht dat het een pittige middag zal worden, maar hoop vooral lang mee te kunnen doen in de wedstrijd om de mooie plekken.
Van mijn eigen race verwacht ik vooraan op de fiets te stappen. Hopelijk kan ik dan volgen tot bovenop de citadel, maar ik ga ervan uit dat er meteen tempo gezet zal worden bij de eerste klim omhoog. De relatief korte, doch steile, klimmetjes liggen mij wellicht beter dan de wat langere klimmen die ik vaker tegenkom bij XTERRA. Als dat zaterdag daadwerkelijk ook het geval blijkt te zijn, verwacht ik toch wel bij de eerste helft van de atleten van de fiets te stappen. Het zou mooi zijn als ik dit met lopen zou kunnen consolideren, maar dat zal niet makkelijk zijn. In mijn herinnering was het lopen vreselijk zwaar, en dat was toen nog maar één rondje. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, en kijk ook uit naar de gezelligheid. Ik heb mij laten vertellen dat er zeker 20 CrossTriNL atleten van start gaan, dus dan zal het laatste vanzelf wel goedkomen”

 

XTERRA Belgium is tevens de 4e wedstrijd in het XTERRA World Cup circuit, dat bestaat uit 7 wedstrijden, waardoor het zeker is de sterkste cross athleten aan de start zullen staan op zaterdag aan de oever van de Maas. Op dit moment wordt de ranglijst aangevoerd door Solenne Billouin (Fr) bij de vrouwen en Felix Forissier bij de mannen.

Team CrossTriNL – XTERRA Belgium 2024
PrénomNomSexeNationalitéPaysCOMPÉTITIONCAT.
KyraBrouwerfNéerlandaisPays-BasDuathlon Sprint 
BramVan den akkerhNéerlandaisPays-BasTriathlon Sprint 
RemkoVan luikhNéerlandaisPays-BasTriathlon Sprint 
CornéKoolhNéerlandaisPays-BasTriathlon Sprint 
DieskeKruisselbrinkfNéerlandaisPays-BasFull TriathlonElite
KoenLeeuwhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonElite
LucasGoenéhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonElite
RomySpoelderfNéerlandaisPays-BasFull TriathlonElite
HugoBosscherhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonElite
WillemijnFuitefNéerlandaisPays-BasFull TriathlonElite
BonnieVan WilgenburgfNéerlandais Full TriathlonElite
TelmaVan de kampfNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
CoenBouwmeesterhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
JeffreyCamphenshNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
KarsBlokkerhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
FerdinandOldemanhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
IvarSchenkhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
RensSterkhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
JeroenVan der zeehNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
JoeriVan egmondhNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG
MichelVan schiehNéerlandaisPays-BasFull TriathlonAG

 

Ik ga akkoord met de Privacy Statement.

EASYSENDY.com
 

Ik ga akkoord met de Privacy Statement.

EASYSENDY.com